{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "name": " ", "email": "", "signupDate": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }
1000 TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

    Davet Elbiseleri Seçim Rehberi: Bedenlere Göre Hangi Model Elbise Seçilmeli?

    Yaklaşan şık bir düğün, mezuniyet ya da parti mi var? O halde şimdi davet elbiseleri arasında kaybolma zamanı! Vücudunuzu en güzel haliyle gözler önüne serecek şık elbise modelleri arasında seçim yapmak biraz zor gelebilir. Lovemybody moda editörlerinin hazırladığı detaylı ‘’davet elbisesi seçim rehberi’’ ile tam olarak vücudunuza uygun seçeneği bulacağınıza eminiz. Rehberin devamını okuyarak farklı beden yapılarını en güzel gösteren seçeneklere göz atın.

    İncelemenizi yaptıktan sonra Lovemybody’nin yeni sezon elbise koleksiyonuna göz atmayı unutmayın! Orada hem en şık davet elbiseleri – abiye elbiseler hem de gündelik elbiseler sizleri bekliyor!

    Dikdörtgen Tipli Vücutlar İçin: Asimetrik Kesimli Hareketli Elbiseler

    Dikdörtgen tipi vücutlar, genellikle omuz genişliğinin, basen genişliğinin ve bel genişliğinin birbiri ile oldukça benzer olduğu vücutlardır. Siz de böyle bir bedene sahipseniz en büyük avantajınız baseninizin ekstra geniş olmaması. Dolayısıyla belirli kurallara uyduğunuzda vücudunuzu saran kıyafetleri de tercih etmeniz mümkün. Şimdi birlikte bakalım:

    • Davet elbiselerinde fırfırlar, tül detayları tercih edin: Vücut yapınızın kıvrımlar ya da geniş – dar alanlar yaratmıyor olması, elbisenizin bunu kombininize katamayacağı anlamına gelmez! Vurgulamak istediğiniz alanlara eklenen tül, payet, pul ve fırfır detayları vücudunuzun daha kıvrımlıymış gibi görünmesine yardımcı olabilir. 
    • Asimetrik Kesimler Hayat Kurtarıcı: Dikdörtgen tipli vücutlarda kıvrımlı hat görünümü yaratmak için asimetrik kesimler harika birer seçim oluyor. Özellikle bu sezonda bel bölgesinde pencere şeklinde dekoltesi bulunan asimetrik elbiseler oldukça popüler oldu. U tipi vücuda sahip olanlar belin sağ ya da sol bölgesinde böyle bir penceresi olan elbiseler tercih ettiğinde, daha ince ve kıvrımlı bir bel izlenimi yaratabilirler.
    • Volan detayları kurtarıcı olacak: Volan detayları vücudunuzun daha kıvrımlı ve şekilli görünmesini sağlayabilir. Örneğin elbisenizin etek kısmında kullanacağınız volan detayları daha geniş ve kıvrımlı bir basen görüntüsü yaratır. Göğüs bölgesindeki volan detayları ise daha büyük bir göğüs izlenimi yaratır.


    Ters Üçgen Tipi Vücutlar İçin: A Kesim Elbise Modelleri

    Eğer baseniniz geniş fakat üst vücudunuz omuzlarınız ile dar bir yapıya sahipse, ters üçgen tipi bir vücuda sahipsiniz demektir. Bu tür bir vücuda sahipseniz kalçanızın başlangıcından itibaren kademeli olarak genişleyen davet elbisesi modellerini tercih edebilirsiniz. Omuzlarınızı olduğundan daha geniş göstermek adına Madonna yakaya sahip zarif ve feminen elbiselere göz atın. Bel kıvrımınızı ortaya çıkarmanızı sağlayacak genişleyen etek, omuzlarınızı daha şekilli gösteren vatka detayları ile de bir araya getirilebilir.

    Ters üçgen tipi vücuda sahip olan kadınların davet elbisesinde kaçınması gereken model ise elbette balık modelleri. Bu modeller baştan aşağı tüm baseninizi saracağı için kusurları göz önüne getirecektir. Bunun yerine çan tipi ya da A tipi diyebileceğimiz geniş elbiseler ya da kruvaze sade – şık modeller daha akıllıca seçimler olabilir.

    Kum Saati Vücutlar İçin: Balık Elbiseler!

    Lovemybody koleksiyonundaki en iddialı kıyafetleri tercih etmenizi sağlayacak balık tipi bir vücut, birbiriyle orantılı derecede dolgun basen ve omuz – göğüs bölgesi, bunlara oranla ince bir bel anlamına geliyor. Bu feminen görünümü en iyi şekilde yorumlayarak bir davetin starı olmak oldukça kolay. 

    İncecik belinizi ve orantılı şekilde genişleyerek size feminen, cazibeli bir görünüm katan kalçanızı öne çıkaracak balık tipi elbiselerle son derece çekici görünebilirsiniz. Bunun için üst vücudunuzda ek bir vatka kullanmamaya dikkat edin. Aksi takdirde omzunuz olduğundan daha geniş görünerek kaba bir imaj verebilir. Doğal ölçülerinizi en sade şekilde göz önüne serecek balık elbiselerin yanı sıra, kalem formuna sahip olan midi elbiselerle de davetlerde şıklığınızı zarafet ile bir araya getirebilirsiniz.

    • Stil tüyosu: Kum saati vücutlar elbise seçimlerinde bel inceliğini kapatacak bir tercih yapmamaya çok dikkat etmeliler. Aksi takdirde basen ve omuzun dolgun görüntüsü kalın bir vücut algısı oluşmasına sebep olabilir. Tam olarak bu yüzden, kıyafet tercihlerinde dümdüz inen U kesim elbiselerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

    Armut Vücut Tipleri İçin: A Kesim Elbiseler ile Şık Görünüm!

    Armut tipi vücutlar genel olarak üst vücutta dengeli bir omuz ve göğüs şekline sahip olan, basenler ve bacaklarda ise genişleyen bir yapıya sahiptir. Bu yüzden seçeceğiniz davet elbisesinin üst vücudunuzun zarafetine vurgu yaparken alt vücudunuzdaki fazlalıkları da kamufle edebilmesi gerekiyor. Bunun için sizlere birkaç farklı davet elbisesi önerimiz olacak:

    • A kesim etek dikimine sahip olan elbiseler: Bu tür elbiseler genellikle kalçanın ilk yarısından daha düz yapıda inen fakat ilerledikçe çan tipi genişleyerek basen bölgesini kapatan ürünlerdir. Basen ve bacak bölgesinde fazlalığı olan bireylerin A kesim eteğe sahip olan elbiselerde midi boy tercih etmemesi önemli. Çünkü midi boylar kalın ayak bileklerine vurgu yaparak istenilen görünümü yok edebilir. A kesim etekli elbiselerde ya mini boy ya da maksi boy tercih edin.
    • Prenses kesim elbiseler: Belden itibaren dramatik şekilde genişleyen ve kabarık bir görüntü yaratan prenses kesim elbiseler, 2020 – 2021 sezonunda gelinliklerde sıklıkla görüldü. Fakat sanılanın aksine bu modeller sadece gelinliklere özgü değil. Şık balo ve davetlerde ihtişamlı bir görüntü için prenses kesim kabarık ve baseni tamamen gizleyen elbiseleri tercih edebilirsiniz. Bu modeller baseni gizlemesine rağmen üst vücudunuzun zarafetini gözler önüne serecek.