{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "name": " ", "email": "", "signupDate": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }
1000 TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

    Basenli Kadınlar İçin Elbise Seçimi Nasıl Olmalı?

    Elbiseler her beden tipi ve her vücut için mükemmel görünebilen, feminen tekstil ürünleridir. Bu yüzden Lovemybody’nin en etkileyici koleksiyon ürünlerini birbirinden farklı renk, desen, kalıp ve uzunluk alternatifleri ile elbiseler oluşturuyor. Peki, bu şık ve kadınsı ürünleri basenli kadınlar nasıl kombinlemeli? Bir başka değişle, basenli kadınlar için elbise seçimi nasıl olmalı?Moda editörlerimizden aldığımız hayat kurtarıcı fikirlerle sizin için mükemmel bir rehber hazırladık! Hemen başlayalım!

    Vücudunuzu İyi Tanıyın: Proporsiyona Göre Seçim Yapmak 

    Basenli kadınlar için elbise seçimi, vücutlarının geri kalanının yapısına göre değişiklik gösterebilir. Örneğin;

    Eğer baseniniz varsa fakat beliniz görece daha ince bir yapıya sahipse, mutlaka belinizi vurgulayan bir elbise seçmeniz gerekiyor. Fakat bunu yaparken göğsün hemen altından genişleyerek hamile kıyafetlerini andıran seçeneklerden kaçının. Çünkü bunlar, genişledikleri alanda fazlalığın olduğunu daha net hissettiriyorlar. Bunun yerine genişlediği nokta kalça kıvrımı olan alternatifleri tercih edin. 

    Eğer baseniniz varsa ve beliniz de kalın bir yapıya sahipse, tercih edeceğiniz elbiselerin ipek, jarse ya da saten gibi hat belli eden ve kaygan kumaşlar olmamasına çok dikkat edin. Bu tür kumaşlar fazlalıklarınızı daha da bastırarak gösterirken, ince bölgelerinizin zarafetini de gizlerler. Tercih edeceğiniz tok kumaşlar daha güçlü seçimler olacaktır. 

    Basenleriniz genişse ve göbeğiniz varsa, sizin için harika bir alternatifimiz var: drapeli elbiseler. Özellikle bel bölgesinin hemen üstünde drape kullanımı göbekteki fazlalıkların kumaş aralarında gizlenmesine yardımcı olur. Drape ilgili bölgeyi daha sıkı gösterirken belinizin oyuntusuna vurgu yapıyor. Elbisenin alt kısmı da kalçadan itibaren genişlerse, çok daha zarif ve ince görünmüş oluyorsunuz.

    Basenli Kadınlarda Elbise Boyu Seçimi Nasıl Yapılmalı?

    Peki, genel kalıp ve model hakkında seçim yaptıktan sonra, elbise boyuna nasıl karar vermek gerekiyor? Birkaç ipucundan hareketle sizin için ideal elbise boyuna rahatlıkla karar verebilirsiniz:

    Ayak bileklerinizin kalın olmasından mı şikayet ediyorsunuz? O halde tam da baldırda biten kalem ya da midi elbiselerden uzak durmalısınız. Bu elbiseler doğrudan kalın olan bölgenizi göstereceğinden ve diğer alanları saklayacağından, tüm vücudunuz için bu ‘’kalın’’ izlenimini devam ettirir. Bunun yerine mini, hafif A kesim ile gelen kloş elbiseleri tercih etmeniz daha mantıklı olabilir.

    Boyunuz mu kısa? Kısa boyda elbise tercihi yaparken tek renk tercih edilmesi gerektiğini unutmayın. Bu sayede boyunuzu kesen bir faktörü kombininize eklememiş olacaksınız. Kısa boyda mini elbise tercihi her zaman daha uzun ve modern görünmenize yardımcı olacaktır. Bu tür bir kombinde ayakkabılarınızı da kombinde tamamen görünmez olacak ten renginde seçerek boyunuzun biraz daha uzun görünmesini sağlayabilirsiniz.

    Aşırı Bol Kesim Elbiselerden Kaçının!

    En sık yapılan stil hatalarından biri, büyük beden kullanan kadınların direkt olarak aşırı geniş kesimli kıyafetleri tercih etmesidir. Unutmayın, aradığınız görünümü size verecek olan şey baştan aşağı geniş bir kesim değil, belirli alanları dekolteler ile ortaya çıkaracak, fazlalık alanları ise örtecek düzeyde bir geniş kesimdir. Eğer bollaşan alanlar doğru şekilde kurgulanmaz ise olduğunuzdan daha kalın görünmenize sebep olabilir. Dolayısıyla, basenleri geniş kadınlarda kesimin genişleyeceği alan kesinlikle göbek – basen alanıdır. Üst vücutta da genişçe inen bir elbise tercih ederseniz, vücudunuzdaki tüm kıvrımları yok etmiş olursunuz. Peki, çözüm nedir?

    Madonna yaka elbise modelleri: Basenli kadınlarda mükemmel görünen Madonna yaka elbise modelleri, hafif bir göğüs ve derin bir omuz dekoltesi ile sizi yeniden yaratacak. Bu tür modeller şekilli omuzlarınızı ortaya çıkararak dikkatleri alt bedenden çekecektir.

    Tek omuz elbise modelleri: Tek omuz elbise modellerinde üst vücutta yaratılan asimetri, daha uzun bir vücut algısının oluşmasını sağlar. Bu da basen bölgesindeki fazlalıkların hafif bir göz yanılsaması ile daha az algılanmasına yardımcı olur. Tek omuz elbiselerde kolunuzun genişliğinin ortaya çıkmasından rahatsız oluyorsanız, üzerinize tül ya da ipek kumaştan ince bir şal alabilirsiniz. Gelişigüzel, kollarınıza doğru sardığınız şal elbisenizi daha şık gösterirken fazlalıkları da kamufle etmiş olacak.

    Kalem Etekli Elbise Modellerinden Kaçının!

    Baseni geniş kadınların elbise seçiminde basene oturan elbise modellerinden kesinlikle kaçınması gerekiyor. Kalem etek modeline sahip elbiseler ise bunlardan biri. Bu tür modeller baseni en geniş hali ile ortaya çıkarır ve mevcut tüm kusurları gözler önüne serer. Bu yüzden midi boy kalem elbiseleri bir kenara bırakmak ve bunun yerine A kesim basma elbiselere yönelmek iyi bir fikir olabilir.