{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "name": " ", "email": "", "signupDate": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }
1000 TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

    Büyük Beden Elbise Seçiminde Dikkat Edilecek 5 Detay

    Elbiseler, pek çok kadının özel günler, resmi toplantılar ya da casual buluşmalarda tercih edebildiği star parçalardan biri. Lovemybody koleksiyonu da vücudu ile barışık, kendini her haliyle seven özgüvenli kadınlar için en trend büyük beden elbise seçeneklerini sunuyor. Peki, büyük beden elbise seçiminde hangi detaylara dikkat etmek gerekiyor? Vücudunuza en uygun, sizi en modern ve şık halinizle temsil edecek elbiseyi nasıl seçebilirsiniz?

    Lovemybody moda uzmanları tarafından hazırlanan 5 maddelik rehberi incelemeye hazır olun!

    Doğru Kalıp Seçimi: Elbise Vücudun Hangi Bölgesinin Altını Çiziyor?

    Büyük beden elbise seçimi, tamamen bol kalıba sahip olan, her kısmı dökümlü duran bir elbise seçimi olmak zorunda değil. Farklı kalıplara sahip elbiselerden bazıları bel kıvrımını ortaya çıkarırken, bazıları göbek bölgesini saklayarak basene doğru daralır.

    • Bazı elbise modellerinde üst vücuttaki fazlalıklar, akıllıca bir kalıpla kamufle edilirken etek kısmına eklenen tül gibi detaylar o alanda bir illüzyon oluşturarak daha ince bir görünüm yaratır.
    • Bel kıvrımı olup A kesim genişleyen elbiseler, fazlalıklarının büyük kısmı basen bölgesinde olan kadınlar için idealdir.
    • Fazlalıkları vücut geneline yayılmış kadınlar için U kesim bohem stilde elbiseler mükemmel bir kombin nesnesi haline gelebiliyor. Dilerseniz kemerle ya da triko hırkalarla kombinleyerek daha şık hale getireceğiniz U kesim elbiseler, en üstten en alta kadar aynı genişlikte dikiliyor. 

    Desen Detayı: Büyük Desenler Mi, Küçük Desenler Mi?

    2021 – 2022 modasına göz atıldığında genellikle çıtır desen küçük çiçek ya da yaprak figürleri olan elbiseler diğerlerinden daha popüler olmaya başladı. Bunlar, özellikle büyük beden elbiseler ile bir araya getirildiklerinde vücudunuzun daha zarif ve ince görünmesine yardımcı olabilir. 

    Büyük desenler vintage bir aura yaratarak doğru kombinlenmediğinde daha yaşlı bir görünüme sebep olabiliyor. Küçük desenli elbiseleri kombinlemek ve şık görüntüyü garanti etmek çok daha kolay. Genel olarak çiçek, yaprak, leoper, puantiye desenli elbiselerde küçük figürleri tercih etmek işinize yarayabilir. Lovemybody’nin yeni nesil Sonbahar – Kış koleksiyonunda da size hitap edecek en şık desenli elbiseleri bulabileceksiniz!

    Kol Detayı: Zarafetin Yeni Formülü

    Neredeyse her yılın sonbahar ayında yeniden popüler olmaya başlayan vintage görünümün sırrını verelim: kol detayları! Büyük beden elbise seçiminde kol detaylarına dikkat etmek çok işinize yarayacak!

    • Karpuz kollu büyük beden elbiseler: Karpuz kollar dikkati vücudun en üst bölgesine çekerek basen ve belin daha dar görünmesine yardımcı oluyorlar. Özellikle yapısal olarak dar omuzlu kadınlar hem proporsiyonlarını daha dengeli göstermek hem de alt vücutlarında bu illüzyonu yaratmak için karpuz kolları tercih edebilirler.
    • Fakir kol büyük beden elbiseler: Kol bölgesinde fazlalığı olduğu için elbise giymekten çekinen pek çok kadın, tül yapılı fakir kol büyük beden elbiselerle alışkanlıklarını değiştiriyor! Bu ürünler, tül kumaşının sağladığı hafif ışık yansıması ile örtünen kolunuzun çok daha ince durmasına yardımcı oluyor. Üstelik fakir kol elbiseler midi boy olarak tasarlandığında her ortam için joker birer parça haline geliyor!
    • Yarasa kol elbiseler: Kol bölgenizden ekstra rahatsız oluyor ve bu alanı daha da kamufle etmek istiyorsanız sizin için harika bir çözümümüz var. Yarasa kol elbiseler teninize yapışmadan genişçe döküldüğü için fazlalıklarınızı tamamen kapatır. Özellikle mini abiye elbiselerde sıklıkla tercih edilen yarasa kollar, doğru kombinlendiğinde vücudunuzun diğer bölgelerini de olduğundan daha ince gösterebilir.

    Kumaş Detayına Dikkat: Büyük Beden Elbisede Hangi Kumaş Tercih Edilmeli?

    Büyük beden elbiselerde en çok istenen şeylerden biri de vücudu sarmayan, tiril tiril dökülen fakat fazla da ‘’oversize’’ durmayan görünümler. Bunun için şık olduğu kadar vücudunuza nefes de aldırabilecek bir önerimiz var: Şifon kumaşlar! 

    İpek ya da rayon ipliğinden dokunan bu kumaşlar yumuşacık bir dokuya sahiptir ve teninize yapışmaz. Bu sayede hafif dökümlü duran elbise modelleri fazlalıklarınızı kamufle edecektir. Bunun yanı sıra, ışık yansıması ile rahatsız olduğunuz bölgeleri kolayca kapatabilecek payetli ve pullu elbiseleri de özel gün / geceleriniz için tercih edebilirsiniz.

    Yaka Detayı ile Günü Kurtarın: Kruvaze Elbiseler

    Büyük beden elbise seçerken en çok dikkat edilmesi gereken detaylardan biri de yaka seçimi. Doğru yaka tercihi, boyunuzu olduğundan daha uzun göstererek proporsiyonunuzu dengeler ve size daha ince bir görünüm kazandırır. Genellikle V yaka kruvaze elbiseler bel – göbek bölgesinde fazlalığı olan kadınlara sıklıkla tavsiye ediliyor. Bu tür modeller dikkatleri göğüs bölgesinde toplayarak alta doğru genişleyen bir yapıya sahiptir. Kruvaze elbiseleri koyu renkler ile bir araya getirdiğinizde son derece zarif ve feminen bir görünüm yakalamış olacaksınız.

    Şimdi Ruhunuzu Kıyafetlerinize Yansıtma Zamanı!

    Özgüvenli kıvrımların ve özgür bedenlerin her şeyden güzel olduğu yeni sezona, Lovemybody her bedende mükemmel görünecek elbise koleksiyonu ile hazır! Dilerseniz bu tavsiyeler çerçevesinde, dilerseniz ise yalnızca içinizden ne geldiğini kendinize sorarak alışveriş yapmanın tam zamanı. Sonbahar kış dolabınızı oluşturduktan sonra bu sezon çok daha keyifli geçecek!