{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "user":{ "name": " ", "email": "", "signupDate": "", "permission": "no" } } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }
1000 TL Üzeri Siparişlerinizde Kargo Bedava!

    Bedenlere Göre Hangi Model Etek Seçilmeli?

    Hem yaz hem de kış aylarında etek giymeyi çok seven kadınlardan mısınız? Farklı renk, desen, kalıp ve modellere sahip olan çok sayıda etek, gardırobunuzu doldurarak mükemmel kombinler çıkarmanıza yardımcı olabilir.  Lovemybody moda editörleri, bedeninizi en gösterişli hali ile gözler önüne serecek şık etek tercihleri yapabilmeniz için detaylı bir rehber hazırladı. Bu içerikte hem farklı vücut tiplerinin hem de farklı bedenlerin hangi etek modelleri ile daha etkileyici göründüklerini inceleme şansı bulacaksınız. 

    Ufak bir not: Rehbere göz attıktan sonra aradığınız kalıba sahip olan etekleri bulmak için yeni sezon Lovemybody ürünlerine göz atabilirsiniz! Tamamı moda tutkusunun verdiği güç ile hazırlandı!

    Öncelikle Vücut Tipinizi Tanıyın: Elma, Armut, Ters Üçgen, Dikdörtgen, Kum Saati

    Vücut tipinizi tanımak, numerik olarak hangi bedeni giydiğinizden çok daha önemli olabiliyor. Çünkü kilonuzdan ziyade proporsiyonunuz nasıl bir etek modelinin size yakışacağını belirleyecek. Bu yüzden öncelikle farklı vücut tipleri arasından hangisinin size en uygun alternatif olduğuna karar verin. İşte bu vücut tipleri: 

    • Dikdörtgen: Dikdörtgen vücut tipine sahip olan kadınlarda bel kıvrımının, göğüs bölgesinin ve basen bölgesinin genişlik oranları 1’e oldukça yakındır. Siz de basit bir mezurayla ölçüm yaparak bu oranları kontrol edebilirsiniz.
    • Elma: Elma tipi vücutlarda fazlalıklar genellikle göğüs bölgesinde toplanmıştır. 40 beden ve üzeri bireylerde özellikle kol bölgesinde rahatsız olunan fazlalıklar elma tipi vücuda işaret ediyor olabilir. Bu tür vücutlarda bel ve bacak bölgesine doğru gidildikçe incelme dikkat çeker.
    • Armut:  Armut tipi vücut, geniş basen şikayetlerine konu olan görünümü yaratır. Omuz ve göğüs bölgesinden dar olan, bel, kalça ve basen bölgesinden ise genişleyen vücut tipi, armut tipine örnektir.
    • Kum saati: Genellikle omuz – göğüs ve basen bölgesinden yaklaşık olarak benzer oranda genişliğe sahip, belden ise önemli ölçüde daha ince olan kadınlar kum saati tipi vücuda sahiptirler.
    • Ters üçgen: Bu tip vücuda sahip olan kadınların omuz ve göğüs kafesi genişliği oldukça fazladır. Spesifik bir bel kıvrımı bulunmasa bile belden daralan bir vücut yapısı ve bacak – basene doğru iyice incelmiş bir görünüm dikkat çeker.



    Dikdörtgen Vücut Tipi İçin Etek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

    Şimdi gelelim farklı vücut tipleri için doğru etek seçimlerine. Dikdörtgen tipte bir vücutta, proporsiyonun yarattığı düz görünümü kırmak için hareketli parçalara ihtiyacınız var.

    Üst katmanı tül detaylı etekler, asimetrik kesime sahip olan volanlı etekler, yine asimetrik kesime sahip olan süper mini etek / şort etekler buna iyi bir örnek olabilir. Asimetri, vücudunuzun bir bölgesinin diğerinde daha uzun / kısa / geniş / dar görünmesine sebep olarak yapay bir kıvrım algısı yaratacaktır. Bu sayede dikdörtgen vücut mümkün olduğu düzeyde kum saati vücuda benzemeye başlar.

    Elma Vücut Tipi İçin Etek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

    Elma tipi vücutlarda alt göbek ve bacak – basen bölgesinin diğer alanlardan daha kalın olduğunu biliyoruz. O halde seçeceğiniz eteğin alt vücudunuzu göbeğinizi de içine alarak kamufle etmesi gerekiyor. Bunun için yüksek bel çan etekler sıklıkla tavsiye ediliyor. Bu tür ürünler en üstten itibaren genişleyerek şık bir görünüm yaratıyor. 

    Ayrıca, piliseli ve pileli etekler de renk – ışık yansımaları ile fazlalıkları profesyonelce kapama gücüne sahip. Unutmayın, elma tipi vücutlarda alt grubu koyu renkli tercih etmek her zaman işinize yarayacaktır. Çünkü koyu renkler siyah bir gölge yaratarak fazlalıkların daha az görünür olmasını sağlar. 

    Armut Vücut Tipi İçin Etek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

    Armut tipi vücutlarda da bel ve basen bölgesinde fazlalıklar göze çarpıyor. Fakat elma tipi vücuttan farklı olarak bu tür bedene sahip olan kadınlarda üst gövde daha ince oluyor. Bu yüzden midi boya sahip olan, aşağı doğru genişleyen kloş etekleri tercih ederek bunları üst vücudunuza yapışan crop’lar ile kombinleyebilirsiniz. 

    Hem crop – büstiyer arayışlarınız hem de büyük beden kloş etek arayışlarınız için Lovemybody koleksiyonuna göz atın! Mükemmel parçalar göreceksiniz!

    Kum Saati Vücut Tipi İçin Etek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

    Kum saati vücut tipinde ince olan bölgelerin altını çizmek, böylelikle daha kalın olan alanların feminen birer kıvrıma dönüşmesini sağlamak mümkün. Bunun için:

    • Kalem etekleri sıklıkla tercih edin! Bunlar bel kıvrımınızı öne çıkarırlar ve basenlerinizin daha feminen görünmesini sağlarlar. Özellikle uzun boylu kadınların kalem etekle mükemmel bir aura yaratacağını söyleyebiliriz.

    Ufak bir stil tüyosu: Vücudunuzun zarif yapısını öne çıkarmak için üst vücudunuzda ince, vücudu saran, göğüs ya da omuz dekoltesi veren crop’lar tercih etmeye çalışın.

    Ters Üçgen Vücut Tipi İçin Etek Seçimi Nasıl Yapılmalı?

    Ters üçgen vücut tipinde etek seçimi bu kez ‘’belden itibaren genişleyen’’ olmak zorunda değil. Fakat yapısal olarak basen bölgesindeki orantısız inceliğin altını çizmeyen etekleri tercih etmek oldukça mantıklı olacaktır. Bunun için U kesim etekler, çan tipi etekler ya da A tipi etekler tercih edilebilir. Böylelikle göğüs – omuz bölgesi geniş olan kadının alt vücudu da belli oranda genişletilmiş olur. Bu tür bir kombinde görünüm kum saati vücut tipine yakın olacaktır.